New SAFE Headquarters – Construction Complete

The second build during the 2012 September workshop was an addition to SAFE headquarters. Phase one construction, completed with the help of 19 international volunteers has been expanded to incorporate a ground floor extension and bamboo upper storey.

SAFE Headquarters - External Perspective

The new building provides increased office space, a new kitchen facility and meeting rooms for use within the community. Verandas offer beautiful views out across the landscape both over vibrant green padi fields and towards the bamboo forests.

SAFE Headquarters - View From The Veranda

Alongside testing new details including bamboo weave ventilation panels and alternative window openings, SAFE were keen to incorporate bamboo off-cuts within the walls to encourage a sustainable approach to material use.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s